Er zijn diverse werkgebieden waar je uit kunt kiezen, en elk werkgebied is op de één of andere manier weer gekoppeld aan een andere.
Kantine
Een team van hulpboeren is verantwoordelijk voor de kantine. In de kantine wordt ’s ochtends de dag begonnen met een lekker kopje koffie of thee. Als kantinemedewerker zorg je in de ochtend voor koffie en thee, maar ook de lunch wordt door het kantineteam verzorgd. We lunchen elke dag van 12:00 tot 12:30 uur met lekkere broodjes en (karne)melk van onze eigen koeien. Tafels dekken, beleg klaarzetten, een soepje van groenten uit eigen tuin maken, eieren koken maar ook het afruimen van de tafels behoren tot jouw taak. Na het eten wordt alles schoongemaakt zodat we de volgende dag weer opgeruimd kunnen beginnen.
Zuivel
Van de melk maken wij onze eigen zuivelproducten in onze eigen zuivelmakerij. Persoonlijke verzorging is hier belangrijk, je moet dus met schone handen werken. De hygiënewet wordt streng nageleefd. De hulpboeren krijgen dan ook speciale laarzen, een haarnetje en schone kleding aan. Je werkt mee aan de productie van onze kazen, melk, karnemelk, yoghurt, kwark en roomboter. Een bijzonder proces waar je veel van leert. De zuivelproducten worden verkocht in de boerderijautomaat. We hebben vaste klanten die regelmatig onze producten afnemen. Je ziet ze vast weleens voorbij komen bij de automaat op de Liergouw. Ook rijdt onze zuivelbus regelmatig naar diverse afnemers in en rondom Amsterdam.
Kleine dieren
De verzorging van de kleine dieren gebeurt elke dag en is een verantwoordelijke taak. Houd jij van kleine dieren zoals konijnen en kippen? Dan hebben zij jou nodig. Eieren rapen die je dan weer naar de winkel brengt voor de verkoop, stallen uitmesten en de dieren voeren, het hoort er allemaal bij.
Melkvee
De koeien en geiten zijn van grote waarde voor de boerderij. Zij zorgen voor de melk voor onze zuivelmakerij maar ook komt een biologische melkfabriek onze melk ophalen. Wil jij meer leren over het verzorgen en melken van de geiten en de koeien? Dan zit je bij ons goed.
Boerderijtuin
Op de locatie Bloemendalergouw verbouwen we ons eigen groente en fruit. Dit wordt dan weer gebruikt voor de avondmaaltijden in de woningen. Onkruid wieden en de planten water geven behoren hier ook tot de dagelijkse werkzaamheden. Ook zijn hier kippen, kalkoenen en opgroeiende kafjes te vinden die verzorgd worden door jouw team.
Het magazijn
In de winkel beheer je de voedselvoorraad (de zuivel, het vlees van onze eigen dieren en de groenten uit de boerderijtuin) voor de hele boerderij. Samen met je team doe je lokaal alle resterende boodschappen, je beheert de koelcellen en de boerderijautomaat, en je bezorgt de bestellingen op alle andere vestigingen. Je komt dus overal!